Σχεδιασμός χωρίς σκοπό και πρόθεση είναι απλώς μια διακόσμηση - έξυπνος, στρατηγικός σχεδιασμός λύνει προβλήματα και επιτυγχάνει καθορισμένους στόχους.
Σχεδιασμός Responsivehttps://media.webgift.gr/images/userfiles/rwd_icon.png

Με τον όρο Responsive Web Design (RWD) ενεργοποιούμε την διαδικασία αλλαγής της διάταξης μιας εμφάνισης ιστοσελίδας ανάλογα την συσκευή που την επισκέπτεται. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων από φορητές συσκευές όπως τα κινητά τηλέφωνα και tablets. Χρόνο με τον ...

Σχεδιασμός Responsive

Σχεδιασμός RWDΜε τον όρο Responsive Web Design (RWD) ενεργοποιούμε την διαδικασία αλλαγής της διάταξης μιας εμφάνισης ιστοσελίδας ανάλογα την συσκευή που την επισκέπτεται. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη επισκεψιμότητα των ιστοσελίδων από φορητές συσκευές όπως τα κινητά τηλέφωνα και tablets. Χρόνο με τον χρόνο ο αριθμός αυτός μάλιστα αυξάνεται ολοένα και περισσότερο ωστόσο ένας μεγάλος αριθμός ιστοσελίδων δεν ανταποκρίνεται ακόμα στην τεχνική αυτή με αποτέλεσμα οι επισκέπτες της να αποκτούν μια 'φτωχή' και ελλειπής εμπειρία πλοήγησης. Αν προσέξετε τα στατιστικά στοιχεία του Google Analytics θα παρατηρήσετε ότι με το πέρασμα του χρόνου μειώνονται οι επισκέπτες της ιστοσελίδας αυτής και κατ’ επέκταση οι υποψήφιοι πελάτης της. Η Responsive web design θα αποτελέσει την καλύτερη επιλογή για εσάς καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο όλες τις τρέχουσες ανάγκες μιας και είναι η τελευταία τεχνική σχεδιασμού ιστοσελίδων όπου οι διακομιστές (Servers) μεταφέρουν την ίδια HTML σε όλες τις συσκευές άλλα με τον κατάλληλο κώδικα CSS χειρίζονται την ακριβής διάταξη σε όλες τις διαθέσιμες αναλύσεις οθονών.

Τα SEO οφέλη της εκδοχής του responsive web design (RWD)

Η τεχνική RWD συνιστάται εδώ και αρκετό καιρό από την Google. Μετατρέποντας την ιστοσελίδα σας σε responsive design θα βοηθήσει τους επισκέπτες να έρθουν στην ιστοσελίδα σας αναζητώντας από μια φορητή συσκευή. Η ποιότητα μιας ιστοσελίδας είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην τελική κατάταξη αναζήτησης για το Google. Αν ένας επισκέπτης βρεθεί στην ιστοσελίδα σας μέσω αναζήτησης από φορητή συσκευή, αλλά η ιστοσελίδα σας δεν ανταποκρίνεται σε αυτήν, τότε το ποσοστό αναμετάδοσης θα μειωθεί και θα έχει ως αποτέλεσμα την μελλοντική διαγραφή της από την λίστα των αναζητήσεων. Αντιθέτως όσο περισσότερους επισκέπτες μπορείτε να αποκτήσετε, τόσο υψηλότερη θα είναι η τελική κατάταξη. Τέλος συγκριτικά με το ότι γινόταν παλαιότερα (άλλη εκδοχή της ιστοσελίδας σε κινητά) το βασικό μειονέκτημα είναι ότι διαχωρίζεται η εκδοχή αυτή με την κύρια ιστοσελίδα. Μια τέτοια εργασία θεωρείται πιο δύσκολη, ακριβή και απαιτεί περισσότερος χρόνος για την υλοποίησή της.

Responsive web design
Η τεχνική του Responsive web design

Ελέγξτε τα έτοιμα responsive templates που έχουμε αναπτύξει και είναι συμβατά με το Elxis CMS

Κερδίστε χρόνο και χρήμα

Προφανώς κάνοντας χρήση του Responsive σχεδιασμού μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα μιας και δεν χρειάζεται να γίνει ξεχωριστή ανάπτυξη και σχεδιασμός για την ιστοσελίδα σας συμβατή με τους σταθερούς υπολογιστές και ξεχωριστή ανάπτυξη για τις φορητές συσκευές.

Θαυμάσια εμπειρία για τον επισκέπτη

Η τεχνική σχεδιασμού Responsive πρόκειται να αποδώσει την καλύτερη εμπειρία στον τελικό χρήστη παρέχοντας συμβατότητα σε οποιαδήποτε συσκευή όπως σταθεροί υπολογιστές, έξυπνα κινητά, ταμπέτς.

Ευκολότερο στην διαχείριση

Το βασικό πλεονέκτημα για την ιστοσελίδα σας και το κλειδί της επιτυχίας είναι ότι στον responsive σχεδιασμό εργαζόμαστε πλέον σε μια εκδοχή της ιστοσελίδας. Έχοντας 2 διαφορετικές εκδοχές, μια για τους σταθερούς υπολογιστές και άλλη μια για τις φορητές συσκευές απαιτεί διαφορετικές καμπάνιες SEO και ενημέρωση περιεχομένου το οποίο απαιτεί αρκετό χρόνο και αυξημένο κόστος. Διαχειρίζοντας μια responsive ιστοσελίδα και μια καμπάνια SEO είναι με διαφορά η ευκολότερη διαδικασία.

Συμπληρώστε τώρα την φόρμα Ζητήστε Προσφορά και επωφεληθείτε του σχεδιασμού εμφάνισης responsive!

https://webgift.gr/templates/core_webgift/
0