Πότε είναι ώρα για ανακατασκευή ιστοσελίδας;

Υπάρχουν πολλές εταιρείες και επαγγελματίες όπου έχουν ιστοσελίδα ωστόσο ο σχεδιασμός τους είναι πλέον παρωχημένος και χρίζει αναβάθμισης. Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές η ανάγκη για ανακατασκευή/επανασχεδιασμό ιστοσελίδας δεν γίνεται αντιληπτή από τους ιδιοκτήτες. Υπάρχουν διάφορα σημάδια τα οποία μπορείτε εσείς σαν σχεδιαστές ή σύμβουλοι διαδικτύου να τους επισημάνετε για να τους βοηθήσετε να καταλάβουν ότι ήρθε η ώρα για ανανέωση. Δυσκολία κατά την πλοήγηση Έχουν σχεδιαστεί κατά καιρούς πολύ εντυπωσιακά συστήματα πλοήγησης διαδικτυακών τόπων. Μερικά από αυτά χρησιμοποιούσαν πολύ έξυ...

ανακατασκευή ιστοσελίδας, επανασχεδιασμός ιστοσελίδας, σύστημα πλοήγησης, διαδραστική, επαναλαμβανόμενη κίνηση, φόντο , συμβατότητα πλοηγών, σχεδιασμός ιστοσελίδας blog

Υπάρχουν πολλές εταιρείες και επαγγελματίες όπου έχουν ιστοσελίδα ωστόσο ο σχεδιασμός τους είναι πλέον παρωχημένος και χρίζει αναβάθμισης.

Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές η ανάγκη για ανακατασκευή/επανασχεδιασμό ιστοσελίδας δεν γίνεται αντιληπτή από τους ιδιοκτήτες. Υπάρχουν διάφορα σημάδια τα οποία μπορείτε εσείς σαν σχεδιαστές ή σύμβουλοι διαδικτύου να τους επισημάνετε για να τους βοηθήσετε να καταλάβουν ότι ήρθε η ώρα για ανανέωση.

website redesign

Δυσκολία κατά την πλοήγηση

Έχουν σχεδιαστεί κατά καιρούς πολύ εντυπωσιακά συστήματα πλοήγησης διαδικτυακών τόπων. Μερικά από αυτά χρησιμοποιούσαν πολύ έξυπνα στοιχεία και άλλα απλά ήταν τόσο δημιουργικά που μερικές φορές δεν γίνονταν αντιληπτά από τους χρήστες. Το σύστημα πλοήγησης, κατά προτίμηση πρέπει να είναι εύκολο στη χρήση και στην κατανόηση. Οι χρήστες εκτιμούν την ευκολία διαχείρισης σε μια ιστοσελίδα.

Η ιστοσελίδα δεν είναι διαδραστική

Σύμφωνα με την εξέλιξη του web, από Web 1.0 σε Web 2.0, ένα από τα σημαντικότερα “όπλα” ενός website είναι ο βαθμός της διαδραστικότητας που παρέχει στους χρήστες του. Όταν ο χρήστης επισκέπτεται ένα website που δεν είναι “ζωντανό”, αλλά απλά παρέχει μια στατική αμετάβλητη πληροφορία, δεν του προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αυτό που κάνει ένα website να μην είναι στατικό είναι η δυνατότητα να παρέχει στους χρήστες του την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με αυτό. Να νιώσουν ότι είναι μέρος της ιστοσελίδας προσφέροντας σε αυτή και στους χρήστες της την δική τους πινελιά. Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας των Blogs, οφείλεται στην διαδραστικότητα.

Περιέχει επαναλαμβανόμενα στοιχεία

Ένα σημείο που υποδηλώνει ότι ένα website χρειάζεται Redesign είναι η παρουσία πολλών κινούμενων στοιχείων σε αυτή. Όταν π.χ. μια ιστοσελίδα έχει 5-6 κινούμενα banner και ένα κεντρικό επαναλαμβανόμενο Flash animation, συν κάποιο blinking text και μαζί με αυτά και έναν συνεχόμενο ήχο, σφύριγμα ή ηχητική λούπα, το μόνο που προκαλείται στο χρήστη είναι πονοκέφαλος από τους πολλούς και συνεχόμενα οπτικά και ηχητικά ερεθίσματα. Το ιδανικό είναι η κίνηση σε ένα website να είναι περιορισμένη, διακριτική και να έχει κάποιο σκοπό ύπαρξης. Όσον αφορά τον ήχο, το καλύτερο είναι να μην υπάρχει καθόλου, αλλιώς αν είναι απόλυτη ανάγκη να είναι διακριτικός και χαμηλόφωνος.

Παρόμοιος χρωματισμός

Ένα χαρακτηριστικό πολλών, δυστυχώς, ιστοσελίδων στο διαδίκτυο είναι να χρησιμοποιείται ένα φόντο το οποίο είναι χρωματικά όμοιο με το κείμενο στο προσκήνιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι ευανάγνωστο το κείμενο και να υπάρχει δυσκολία στην ανάγνωσή του.

Μη συμβατότητα με τους δημοφιλής πλοηγούς

Κάποτε οι ιστοσελίδες σχεδιάζονταν με γνώμονα τον Netscape. Την θέση του Netscape κατέλαβε στην συνέχεια ο Internet Explorer. Τα πράγματα τώρα είναι διαφορετικά καθώς υπάρχουν πολλοί περισσότεροι browsers αλλά και πλατφόρμες απ’ ότι παλιότερα. Η ιστοσελίδα η οποία εξετάζεται θα πρέπει να είναι συμβατή με Firefox, Chrome, Microsoft Edge, Opera, Safari και Konqueror στο Linux.

Φαίνεται η άκρη του Background image

Πολλά website, έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τα 800×600 ή τα 1024×768 pixels ανάλυση. Τα φόντα σε αυτά τα website μερικές φορές περιορίζονται σε αυτές τις αναλύσεις. Αν κάποιος διαθέτει μεγαλύτερη ανάλυση και επισκεφτεί το website, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να βλέπει τις άκρες του φόντου, γεγονός που δημιουργεί άσχημη εμπειρία στους χρήστες.

Σίγουρα θα υπάρχουν πολλοί ακόμα λόγοι που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως αιτία ανακατασκευής ενός διαδικτυακού τόπου. Ζητήσετε προσφορά για ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας και απολαύστε τα προνόμια!

https://webgift.gr/templates/core_webgift/
0