9 συμβουλές για τις καλοκαιρινές διακοπές

Οδοντόβουρτσα; Τσεκ. Πετσέτα; Τσεκ. Υπολογιστής, smartphone, tablet; Τσεκ. Αν είστε από εκείνους τους ταξιδιώτες που δεν μπορούν να βγουν στο δρόμο χωρίς να έχουν... όλα τα τεχνολογικά gadgets στη βαλίτσα τους, τότε θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε τους κινδύνους που ελλοχεύει η χρήση των δημόσιων συνδέσεων Wi-fi, των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών και των αγορών κατά την περίοδο των διακοπών. Καλοκαιρινές συμβουλές ασφαλείας Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, υπάρχουν τρόποι για να προστατευτείτε από τις κακόβουλες ενέργειες. Ας τους δούμε αναλυτικά! Αποφύγετε δημόσια Wi-Fi Αν χρειαστεί να χρ...

ασφάλεια, eset, online αγορές, συμβουλές, αντίγραφα ασφαλείας, ασφάλεια διαδίκτυο blog

Οδοντόβουρτσα; Τσεκ. Πετσέτα; Τσεκ. Υπολογιστής, smartphone, tablet; Τσεκ. Αν είστε από εκείνους τους ταξιδιώτες που δεν μπορούν να βγουν στο δρόμο χωρίς να έχουν... όλα τα τεχνολογικά gadgets στη βαλίτσα τους, τότε θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε τους κινδύνους που ελλοχεύει η χρήση των δημόσιων συνδέσεων Wi-fi, των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών και των αγορών κατά την περίοδο των διακοπών.

Καλοκαιρινές συμβουλές ασφαλείας

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, υπάρχουν τρόποι για να προστατευτείτε από τις κακόβουλες ενέργειες. Ας τους δούμε αναλυτικά!

10 συμβουλές για τις καλοκαιρινές διακοπές από την ESET

Αποφύγετε δημόσια Wi-Fi

Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε Wi-Fi για να συνδεθείτε στο διαδίκτυο, χρησιμοποιείτε πάντα ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN).

Μην πραγματοποιείτε πληρωμές

Αν δεν είναι απολύτως αναγκαίο και δεν χρησιμοποιείτε ένα δίκτυο VPN προσπαθήστε να μην πραγματοποιείτε ενέργειες online τραπεζικών συναλλαγών και αγορών μέσω δημοσίων Wi-Fi.

Αξιόπιστες υπηρεσίες Internet

Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μόνο αξιόπιστες υπηρεσίες Internet. Μη διστάσετε να ρωτήστε το όνομα του Wi-Fi που έχει το ξενοδοχείο σας ή το μέρος που σας φιλοξενεί και προσέξτε να χρησιμοποιήσετε ακριβώς το ίδιο όνομα. Προσοχή στις συνδέσεις που εξαπατούν αναφέροντας στην ονομασία τους φράσεις όπως «δωρεάν WiFi», ή κάτι παρόμοιο, δίπλα από το αυθεντικό όνομα.

Ενημερωμένο λογισμικό

Βεβαιωθείτε ότι το laptop σας και οι φορητές συσκευές διαθέτουν πλήρως ενημερωμένο λειτουργικό σύστημα και λογισμικό, καθώς και μια αξιόπιστη λύση ασφάλειας.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας

Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας πριν φύγετε από το σπίτι και αποθηκεύστε τα σε ασφαλές μέρος. Εξετάστε την πιθανότητα να μεταφέρετε τα ευαίσθητα δεδομένα από το σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας σε ένα κρυπτογραφημένο εξωτερικό μέσο αποθήκευσης για το διάστημα που θα βρίσκεστε σε διακοπές.

Συνεχής επίβλεψη

Μην αφήνετε ποτέ τις συσκευές σας χωρίς επιτήρηση σε δημόσιους χώρους. Χρησιμοποιώντας μία λύση anti-theft μπορείτε να εντοπίσετε το χαμένο laptop ή smartphone σας, σε περίπτωση που κλαπεί, και να διαγράψετε τα περιεχόμενα του από απόσταση, αν προκύψει ανάγκη.

Προστασία με κωδικούς πρόσβασης

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τις λειτουργίες «password protection» και «inactivity timeout» σε όλες τις συσκευές σας, όπως laptops, tablets και smartphones, και προσπαθήστε να μειώσετε το χρονικό όριο στο ελάχιστο. Το να κάνετε διαρκώς log in μπορεί να είναι ενοχλητικό, αλλά είναι προτιμότερο από να κλαπούν οι ευαίσθητες πληροφορίες σας.

Προσοχή στις ειδοποιήσεις

Εάν το διαδίκτυο του ξενοδοχείου σας ζητά να ενημερώσετε το λογισμικό, προκειμένου να συνδεθείτε, αμέσως αποσυνδεθείτε και ενημερώστε τη ρεσεψιόν ή τον ιδιοκτήτη του μέρους που μένετε.

Εντοπισμός κακόβουλου λογισμικού

Εάν δεν χρησιμοποιείτε λύση antivirus και υποψιάζεστε ότι το laptop σας έχει μολυνθεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν το ESET Online Scanner, που δεν απαιτεί εγκατάσταση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση κακόβουλου λογισμικού ακόμη και όταν βρίσκεστε εν κινήσει.

https://webgift.gr/templates/core_webgift/
0