Τα έξι βήματα που με οδηγούν στην επιτυχία!

3. Φάση σχεδιασμού και ανάπτυξης

Σχεδιασμός - ΛειτουργίεςΜετά το πέρας της ανάλυσης των απαιτήσεων και εφόσον υπάρχει συμφωνία των όρων της προσφοράς που έχουμε στείλει, ξεκινάμε τις εργασίες σχεδιασμού και ανάπτυξης του έργου. Στο στάδιο αυτό της μεθοδολογίας πρώτα εκτελούνται οι εργασίες σχεδιασμού (επιλογή χρωματικού συνδιασμού και διάταξη περιεχομένου) και μετέπειτα προχωράμε στην ανάπτυξη των λειτουργιών (φάση ανάπτυξης).

Εμφάνιση και λειτουργικότητα

Φάση Σχεδιασμού

Η λίστα των απαιτήσεων που έχει παρουσιασθεί νωρίτερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία πολλαπλών σχεδίων. Στην φάση αυτή, ένα ή περισσότερα σχέδια δημιουργούνται επιτυγχάνοντας μια πρώτη εικόνα του έργου. Ανάλογα το αντικείμενο του έργου, το σχέδιο αυτό μπορεί να είναι σκίτσα, διαγράμματα ροής, σχέδια οθόνης από παραγόμενο HTML κώδικα και σχήματα UML. Ο επιβλέπων του έργου χρησιμοποιεί αυτά τα σχέδια για να κάνει την επιλογή του οριστικού. Το οριστικό σχέδιο το χρησιμοποιούμε στην φάση ανάπτυξης όπου εφόσον έχει επιλεχθεί, δεν μπορεί να αλλαχθεί σε οποιοδήποτε από τα επόμενα στάδια του έργου.

Φάση Ανάπτυξης

Κατά την διάρκεια της ανάπτυξης ενός έργου υλοποιούνται όλες οι λειτουργίες του σχεδίου που επιλέχθηκε. Στην φάση αυτή αναπτύσσονται τέλος προσαρμοσμένες εφαρμογές (ανάλογα των αναγκών) όπως εφαρμογή ηλεκτρονικού καταστήματος, μηχανή κρατήσεων για ένα ξενοδοχείο ή πύλης ξενοδοχείων, μηχανή ενοικίασης οχημάτων κτλ.

Στην κατηγορία:

Μεθοδολογία
https://webgift.gr/templates/core_webgift/
0