Μια ολοκληρωμένη ψηφιακή παρουσία χρειάζεται έξυπνες ιδέες και μετρήσιμους στόχους.

3. Φάση σχεδιασμού και ανάπτυξης

Σχεδιασμός - ΛειτουργίεςΣτο στάδιο αυτό της μεθοδολογίας πρώτα εκτελούνται οι εργασίες σχεδιασμού και έπειτα προχωράμε στην ανάπτυξη των λειτουργιών.

Εμφάνιση και λειτουργικότητα

Φάση σχεδιασμού

Η λίστα των απαιτήσεων που έχει παρουσιασθεί νωρίτερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία πολλαπλών σχεδίων. Στην φάση αυτή, ένα ή περισσότερα σχέδια δημιουργούνται επιτυγχάνοντας μια πρώτη εικόνα του έργου. Ανάλογα το αντικείμενο του έργου, το σχέδιο αυτό μπορεί να είναι σκίτσα, διαγράμματα ροής, σχέδια οθόνης από παραγόμενο HTML κώδικα και σχήματα UML. Ο επιβλέπων του έργου χρησιμοποιεί αυτά τα σχέδια για να κάνει την επιλογή του οριστικού. Το οριστικό σχέδιο το χρησιμοποιούμε στην φάση ανάπτυξης όπου εφόσον έχει επιλεχθεί, δεν μπορεί να αλλαχθεί σε οποιοδήποτε από τα επόμενα στάδια του έργου.

Φάση ανάπτυξης

Κατά την διάρκεια της ανάπτυξης ενός έργου υλοποιούνται όλες οι λειτουργίες. Στην φάση αυτή αναπτύσσονται προσαρμοσμένες εφαρμογές (ανάλογα των αναγκών) όπως εφαρμογή ηλεκτρονικού καταστήματος, μηχανή κρατήσεων για ένα ξενοδοχείο ή πύλη ενημέρωσης, ενοικίαση οχημάτων κτλ.

https://webgift.gr/templates/core_webgift/
0