Πόσο κοστίζει η κατασκευή μιας ιστοσελίδας;

Πόσο κοστίζει και πότε θα είναι έτοιμη η ιστοσελίδα μου; Αυτές είναι οι 2 πιο συνηθισμένες ερωτήσεις στην έναρξη της συνομιλίας με ενδιαφερόμενους πελάτες. Αλήθεια, υπάρχει μια προκαθορισμένη τιμή ανά τύπο ιστοσελίδας; Αν έχω βρει ότι υπάρχει, ποια θα είναι τα αποτελέσματα; Προσφορές στην κατασκευή ιστοσελίδας γίνονται; Το άρθρο αυτό δημιουργήθηκε για να δώσει ολοκληρωμένες απαντήσεις σχετικά, έχοντας ως αναφορά μια πορεία 16 ετών στον κόσμο του διαδικτύου. Ονομάζομαι Στρατάκης Σταύρος και είμαι ο ιδρυτής και κύριος προγραμματιστής του ηλεκτρονικού γραφείου webgift dev! Κόστος δημιουργίας...

κατασκευή ιστοσελίδας blog, σχεδιασμός ιστοσελίδας blog, πόσο κοστίζει δημιουργία eshop, προσφορά κατασκευής ιστοσελίδας, κατασκευή site τιμή, κόστος κατασκευής eshop

Πόσο κοστίζει και πότε θα είναι έτοιμη η ιστοσελίδα μου; Αυτές είναι οι 2 πιο συνηθισμένες ερωτήσεις στην έναρξη της συνομιλίας με ενδιαφερόμενους πελάτες. Αλήθεια, υπάρχει μια προκαθορισμένη τιμή ανά τύπο ιστοσελίδας; Αν έχω βρει ότι υπάρχει, ποια θα είναι τα αποτελέσματα; Προσφορές στην κατασκευή ιστοσελίδας γίνονται;

Το άρθρο αυτό δημιουργήθηκε για να δώσει ολοκληρωμένες απαντήσεις σχετικά, έχοντας ως αναφορά μια πορεία 16 ετών στον κόσμο του διαδικτύου. Ονομάζομαι Στρατάκης Σταύρος και είμαι ο ιδρυτής και κύριος προγραμματιστής του ηλεκτρονικού γραφείου webgift dev!

Κόστος δημιουργίας ιστοσελίδας

Η απάντηση στην ερώτηση βρίσκεται στον συνδυασμό των 2 παρακάτω αποφάσεων:

 • Πελάτης - τι θέλω να δημιουργήσω;
 • Εταιρεία - τι είμαι σε θέση να δημιουργήσω; Υπάρχουν οι κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες για υποστήριξη μετά την κατασκευή;

Αν και η απάντηση στην ερώτηση που αφορά τον πελάτη δεν είναι πάντα ξεκάθαρη, η εταιρεία από την πλευρά της οφείλει να γνωρίζει τις συνέπειες των επιλογών που ακολουθεί. Είναι σημαντικό δηλαδή πέρα από τις δεξιότητες που έχει αναπτύξει και είναι σε θέση να εφαρμόσει, να μπορεί μελλοντικά να καλύψει ανάγκες που προκύπτουν.

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά οι επιλογές για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας.

Πόσο κοστίζει η κατασκευή μιας ιστοσελίδας;

Επιλογές κατασκευής ιστοσελίδων

Έτοιμες ιστοσελίδες

Είναι η επιλογή όπου για παράδειγμα αναζητώντας σχετικά βίντεο στο YouTube μας δείχνουν πως να φτιάξουμε μια ιστοσελίδα μόνοι μας. Η επιλογή όπου εταιρείες δίνουν προκαθορισμένο κόστος και μπορούν να κάνουν προσφορές!

Είναι ουσιαστικά ένα CMS όπως το Wordpress σήμερα, το Joomla παλαιότερα όπου με την βοήθεια ενός προτύπου εμφάνισης (template) γίνεται εγκατάσταση, παραμετροποίηση του περιεχομένου και.. έχουμε ιστοσελίδα! "Τέλεια" θα έλεγε κανείς είναι όμως έτσι;

Πλεονεκτήματα έτοιμων ιστοσελίδων

 • Αρκετά χαμηλό ή συγκεκριμένο το κόστος.
 • Ενδέχεται να γίνονται προσφορές στην κατασκευή του έργου.
 • Ελάχιστοι χρόνοι παράδοσης.

Μειονεκτήματα έτοιμων ιστοσελίδων

 • Προβλήματα ασφαλείας με κίνδυνο απώλειας ακόμα και μιας ελάχιστης επένδυσης σε χρόνο και χρήμα.
 • Χαμηλή κατάταξη στα οργανικά αποτελέσματα SEO των μηχανών αναζήτησης όπως η Google.
 • Υψηλό κόστος για την βελτίωση των οργανικών αποτελεσμάτων SEO.
 • Αργή ταχύτητα φόρτωσης. Μεγάλες σε μέγεθος βάσεις δεδομένων όπως στην περίπτωση του Wordpress όπου ο μέσος όρος ανά εγκατάστασης υπολογίζεται σε 600 MB!
 • Ανάγκη συχνών αναβαθμίσεων της εγκατάστασης και των επεκτάσεων (plugins) για διόρθωση ευπαθειών με φόβο απώλειας όσον δημιουργήθηκαν (περίπτωση αναβάθμισης template).
 • Πιθανόν να χρειαστεί η αγορά επεκτάσεων με χρέωση ανά μήνα ή έτος.
 • Η ιστοσελίδα θα μοιάζει με άλλες στο παγκόσμιο ιστό.

Προσαρμοσμένες ιστοσελίδες

Είναι η επιλογή όπου είτε το CMS είτε το πρότυπο εμφάνισης (template) προσαρμόζεται στις ανάγκες του πελάτη. Επιλέγεται ο χρωματικός συνδυασμός του πρότυπου εμφάνισης και παρουσιάζονται ορισμένα πρότυπα - δείγματα σε HTML/CSS/JS έτσι ώστε να ξεχωρίσουμε την επιθυμητή διάταξη περιεχομένου. Το CMS που χρησιμοποιείτε επιδέχεται ορισμένες προσαρμογές για να εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις που υπάρχουν. Αποτελεί την πιο συνηθισμένη επιλογή.

Πλεονεκτήματα προσαρμοσμένων ιστοσελίδων

 • Υψηλές ταχύτητες φόρτωσης λόγω των αντίστοιχων εργασιών στην φάση ανάπτυξης.
 • Υψηλό επίπεδο ασφάλειας ιστοσελίδας λόγω άμεσων αναβαθμίσεων επί της ευπάθειας.
 • Παραμετροποιήσιμο το αποτέλεσμα των οργανικών αποτελεσμάτων SEO στις μηχανές αναζήτησης π.χ. Google.
 • Ελάχιστες και ουσιαστικές αναβαθμίσεις χωρίς τον φόβο να χαθεί ότι δημιουργήθηκε ή να μείνουμε σε μια παρωχημένη έκδοση.
 • Έργο προσαρμοσμένο στις ανάγκες και όχι συμβιβασμός.

Μειονεκτήματα προσαρμοσμένων ιστοσελίδων

 • Αυξημένο το κόστος κατασκευής.
 • Ενδέχεται το δείγμα που θα χρησιμοποιηθεί να μοιάζει με άλλα έργα στο διαδίκτυο.

Απόλυτα προσαρμοσμένες ιστοσελίδες

Είναι η επιλογή όπου το CMS και το πρότυπο εμφάνισης είναι προσαρμοσμένα απόλυτα στις ανάγκες του έργου. Οι σχεδιαστές ετοιμάζουν το χρωματικό συνδυασμό και την διάταξη του περιεχομένου στέλνοντας στους ιδιοκτήτες μια σειρά από επιλογές. Με την ολοκλήρωση των εργασιών οι μακέτες κοινοποιούνται στους προγραμματιστές για να αναπτύξουν με την σειρά τους.. την ιστοσελίδα!

Πλεονεκτήματα απόλυτα προσαρμοσμένων ιστοσελίδων

 • Μοναδικότητα στην #διεπαφή χρήστη και ...
 • ... όλα τα πλεονεκτήματα που αναφέρθηκαν στις προσαρμοσμένες ιστοσελίδες (βλέπε παραπάνω).

Μειονεκτήματα απόλυτα προσαρμοσμένων ιστοσελίδων

 • Αρκετά αυξημένο κόστος συγκριτικά με τις 2 προηγούμενες περιπτώσεις μιας και απαιτεί την παρουσία σχεδιαστών και προγραμματιστών.

Γνωρίζατε ότι οπτικά και οι 3 παραπάνω επιλογές έχουν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα;

Απαντώντας στην ερώτηση λοιπόν, θα μπορούσε να υπάρξει προκαθορισμένο κόστος και προσφορές για την κατασκευή μιας έτοιμης ιστοσελίδας άλλα όχι στις περιπτώσεις των προσαρμοσμένων έργων.

Συχνές ερωτήσεις - Συμβουλές

Ποιες επιλογές ακολουθεί το γραφείο σας;

Τις προσαρμοσμένες επιλογές. Πιστεύω στην μοναδικότητα των έργων όσο αυτό είναι εφικτό οπότε και οι προσφορές εκδίδονται βάση αναγκών ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία.

Ποιες οι συμβουλές σας στην κατασκευή μιας ιστοσελίδας;

Είναι προτιμότερο να κρατήσετε την επένδυσή σας σε χρόνο και χρήμα από ότι να ξοδέψετε τους διαθέσιμους πόρους για ένα έργο με ημερομηνία λήξης. Οι τεχνολογίες στο διαδίκτυο εξελίσσονται συνεχώς και η ανάγκη για προσαρμοσμένα έργα γίνονται ολοένα και πιο αναγκαία.

Έχω επενδύσει ήδη σε μια έτοιμη ιστοσελίδα. Τι να κάνω;

Συμβουλή μου είναι να παραμείνετε στην αρχική σας επιλογή έως ότου δεν μπορεί πλέον το έργο να καλύψει τις ανάγκες σας.

Ζητήστε προσφορά για την κατασκευή της δική σας ιστοσελίδας και απολαύστε τα προνόμια ενός προσαρμοσμένου έργου χωρίς δεσμεύσεις!

Ζητήστε προσφορά!

https://webgift.gr/templates/core_webgift/
0