Βασικοί παράγοντες Google SEO

Η μηχανή αναζήτησης Google, είναι αδιαμφισβήτητα η μεγαλύτερη, σημαντικότερη και πιο συχνά χρησιμοποιούμενη μηχανή αναζήτησης αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο με ποσοστό χρήσης που αγγίζει το 80%. Συνεπώς έχει μεγάλη σημασία, τα websites που δημιουργείτε ή σας ανήκουν να πληρούν όσο δυνατόν περισσότερο τις παρακάτω 9 προϋποθέσεις που έχουμε συγκεντρώσει 10 σημαντικοί παράγοντες κατάταξης αποτελεσμάτων Google που πρέπει να λάβετε υπόψη Η ηλικία ενός domain Έχει παρατηρηθεί πως όσο πιο παλιό είναι ένα domain, τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα σχετικά με το περιεχόμενο του στα SERPs του Google....

φιλοξενία ιστοσελίδων, seo, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων, μηχανές αναζήτησης, seo blog

Η μηχανή αναζήτησης Google, είναι αδιαμφισβήτητα η μεγαλύτερη, σημαντικότερη και πιο συχνά χρησιμοποιούμενη μηχανή αναζήτησης αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο με ποσοστό χρήσης που αγγίζει το 80%. Συνεπώς έχει μεγάλη σημασία, τα websites που δημιουργείτε ή σας ανήκουν να πληρούν όσο δυνατόν περισσότερο τις παρακάτω 9 προϋποθέσεις που έχουμε συγκεντρώσει

10 σημαντικοί παράγοντες κατάταξης αποτελεσμάτων Google που πρέπει να λάβετε υπόψη

Google SEO

Η ηλικία ενός domain

Έχει παρατηρηθεί πως όσο πιο παλιό είναι ένα domain, τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα σχετικά με το περιεχόμενο του στα SERPs του Google. Συγκεκριμένα όσο πιο παλιό είναι ένα domain, τόσο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη εμπνέει στον γίγαντα της αναζήτησης, οπότε και του δίνει ένα “προβάδισμα” στα αποτελέσματα.

Φιλοξενία (Hosting)

To επίπεδο της φιλοξενίας ενός διαδικτυακού τόπου είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για καλά αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης. Οι στόχοι σας θα πρέπει να είναι:

- Να φιλοξενείται το website σας σε dedicated IP. Δηλαδή να μην μοιράζεστε την IP σας με άλλους διαδικτυακούς τόπους τους οποίους δεν γνωρίζετε.

- Αν το παραπάνω δεν είναι εφικτό, να προσπαθήσετε να φιλοξενήσετε το website σας σε ποιοτικό server, δηλαδή έναν server που δεν μοιράζεται τον χώρο που έχετε εσείς με άλλα ύποπτα sites (spam, XXX, link farms, κλπ) και που διατηρεί μια καλή φήμη τόσο για την ποιότητα των υπηρεσιών του, όσο και για την ποιότητα των πελατών του.

- Αν θέλετε να επικεντρωθείτε περισσότερο στην χώρα σας είναι προτιμότερο να επιλέξετε έναν εγχώριο host. Το Google θα σας ευνοήσει περισσότερο στα local searches.

Διατηρείτε καθαρά URL

Αν και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως τα καθαρά URL είναι μύθος. Ωστόσο διατηρώντας καθαρά URL σίγουρα κάνετε τη δουλειά της Google πιο εύκολη και εκτός αυτού, δίνετε στη μηχανή αναζήτησης, άλλη μια πηγή για λέξεις-κλειδιά για τις σελίδες σας.

Καλό περιεχόμενο

Το καλό περιεχόμενο, το οποίο ανανεώνεται συχνά, θεωρείται κλειδί για την επιτυχία ενός διαδικτυακού τόπου στα SERPs του Google. Σαν καλό περιεχόμενο ορίζεται το κείμενο και οι περιγραφές των φωτογραφιών που μπορούν και μεταφέρουν το μήνυμα της κάθε σελίδας στο χρήστη, εύκολα και καθαρά. Μερικοί κάνουν το λάθος και γράφουν περιεχόμενο ώστε να προσελκύσουν τις μηχανές αναζήτησης επαναλαμβάνοντας συνεχώς τις ίδιες λέξεις ή φράσεις-κλειδιά, καθιστώντας το περιεχόμενο δυσανάγνωστο για τους χρήστες. Μερικές μηχανές, παλιότερης ή απλά κατώτερης τεχνολογίας του Google, θα βρούν τις σελίδες αυτές ενδιαφέρουσες, αλλά όχι το Google και σίγουρα όχι οι χρήστες σας.

Εσωτερικοί σύνδεσμοι (Internal links)

Η σημασία της εσωτερικής συνδεσμολογίας ενός διαδικτυακού τόπου είναι μεγάλη, καθώς δίνει μια καλή αίσθηση δομής όχι μόνο στο Google αλλά και στους χρήστες. Είναι πολύ καλό για το SEO να βάζετε π.χ. έναν σύνδεσμο προς ένα άρθρο ή μια σελίδα του site σας, χρησιμοποιώντας σαν anchor text τον τίτλο του προορισμού σας, αντί για τη λέξη “εδώ”. Δίνοντας το σωστό anchor text, ουσιαστικά λέτε στο Google πως ο σύνδεσμος που παρέχετε, οδηγεί σε μια σελίδα που έχει σχέση με τον τίτλο του συνδέσμου. Κάνοντας την επιβεβαίωση αυτή, το Google επιβραβεύει και τις 2 σελίδες με έναν βαθμό αξιοπιστίας. Και οι 2 σελίδες σας ανήκουν, οπότε κάνετε καλό στο website σας χρησιμοποιώντας Internal Linking. Εκτός από αυτό, αν μια σελίδα σας δεν έχει γίνει index, με τη μέθοδο αυτή, μπορείτε να επηρεάσετε το Google ώστε να την κάνει index.

Εμπιστοσύνη

Για να σας δείξει περισσότερη εμπιστοσύνη το Google θα χρειαστεί να δείξετε και εσείς με τη σειρά σας πως και οι χρήστες σας μπορούν να σας εμπιστευτούν. Ο τρόπος να το κάνετε αυτό είναι με το να παρουσιάζετε πλήρη στοιχεία επικοινωνίας στον διαδικτυακό σας τόπο (email, διεύθυνση, τηλέφωνα, κλπ), καθιστώντας σας προσβάσιμο και από άλλα μέσα. Αυτή σας η κίνηση, δείχνει στο Google πως είσαστε σοβαροί και δεν έχετε δημιουργήσει ένα website “βιτρίνα”.

Λέξεις / Φράσεις κλειδιά και ALT attribute

Χρησιμοποιήστε τις λέξεις και φράσεις-κλειδιά που χρειάζεστε για κάθε σελίδα του διαδικτυακού σας τόπου χωρίς να κάνετε υπερβολές και χωρίς να αλλοιώνετε το περιεχόμενο. Επίσης, τοποθετήστε περιγραφές για κάθε σας φωτογραφία με τη χρήση του ALT και εκμεταλλευτείτε με τον καλύτερο τρόπο τη δύναμη αυτού του attribute.

Bounce Rate

Το bounce rate είναι η αναλογία των ενδιαφερόμενων επισκεπτών και των τυχαίων επισκεπτών που δεν ενδιαφέρονται τελικά για τις σελίδες σας, οπότε και εγκαταλείπουν γρήγορα το site σας. Όσο μικρότερο είναι το ποσοστό αυτής της αναλογίας, τόσο πιο πετυχημένο θεωρείται ένα website για ευνόητους λόγους. Για να επηρρεάσετε το Bounce rate σας, θα πρέπει να μη χρησιμοποιείτε λέξεις και φράσεις-κλειδιά που δεν έχουν πραγματική σχέση με το περιεχόμενό σας. Μια άλλη καλή τακτική είναι να προσφέρετε περισσότερο ενδιαφέρουσες σελίδες στους χρήστες σας. Δώστε τους τη δυνατότητα να γραφτούν σε κάποιο Newsletter, προσφέρετέ τους κάποιο δωρεάν PDF, ή Widget. Για να καταλάβετε καλύτερα πώς μπορεί να δημιουργηθεί κακό bounce rate, υποθέστε πως έχετε ένα website που πουλάει παπούτσια. Αν προσπαθήσετε να αποκτήσετε χρήστες/πελάτες χρησιμοποιώντας το όνομα ενός/μιας Celebrity στα keywords/key phrases σας, τότε όταν θα επισκεφτούν το website σας χρήστες με σκοπό να μάθουν για αυτόν/ήν και διαπιστώσουν πως απλά πουλάτε παπούτσια, θα φύγουν απογοητευμένοι. Αυτομάτως το bounce rate σας έχει πέσει.

Εξερχόμενοι και εισερχόμενοι σύνδεσμοι

Για πολλούς SEOs οι σύνδεσμοι αποτελούν το νούμερο 1 παράγοντα στο πετυχημένο SEO. Το Google επίσης λαμβάνει τους συνδέσμους πολύ σοβαρά υπόψη του.

Επίλογος

Σίγουρα, η μηχανή αναζήτησης Google δεν είναι ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο θα σας βρεί κάποιος στο διαδίκτυο, αλλά σίγουρα είναι ο πιο πιθανός. Αν ακολουθήσετε τους παραπάνω κανόνες όχι μόνο δεν κάνετε κακό στην on line παρουσία σας, αλλά αντιθέτως βοηθάτε τον διαδικτυακό σας τόπο να έχει καλύτερα αποτελέσματα στα SERPs. Οι αλγόριθμοι αλλάζουν συνεχώς και μαζί τους και μερικούς από τους κανόνες του SEO, αλλά αν ακολουθείτε πιστά τους βασικούς κανόνες καθαρού και τίμιου SEO (White hat SEO) σίγουρα θα έχετε καλά αποτελέσματα.

Πηγή: webdesignblog.gr

https://webgift.gr/templates/core_webgift/
0