Τι είναι το domain email

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) τομέα (domain) είναι ένας λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σχετίζεται με ένα domain αντί για μια υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως το Gmail ή το Hotmail. Για να αποκτήσετε τη δική σας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χρησιμοποιώντας τον δικό σας προσαρμοσμένο τομέα (domain), πρέπει να κατοχυρώσετε έναν τομέα, να αποκτήσετε ένα σχέδιο φιλοξενίας ιστοσελίδας που περιλαμβάνει email και να κατευθύνετε το νέο σας domain στους διακομιστές του πάροχου φιλοξενίας.

Χρησιμοποιήσετε το δικό σας domain για προσαρμοσμένα emails

Οι περισσότεροι άνθρωποι ενδέχεται να προτιμήσουν τις δωρεάν υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ωστόσο υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου το δικό σας domain email μπορεί να είναι πιο χρήσιμο.

Τι είναι τα domains και τι έχουν να κάνουν με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο;

Τα domains είναι αυτό που χρησιμοποιούμε για να οργανώσουμε το διαδίκτυο σε κάτι που μπορούμε να πλοηγηθούμε χωρίς να χρειάζεται να θυμόμαστε τις μεγάλες συμβολοσειρές αριθμών που ονομάζονται διευθύνσεις IP. Όταν επισκέπτεστε το webgift, για παράδειγμα, πρέπει να πληκτρολογήσετε τον τομέα webgift.gr στο πρόγραμμα περιήγησης ιστοσελίδων. Οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιούν τα domains με παρόμοιο τρόπο. Με τον ίδιο τρόπο που ο τομέας webgift.gr είναι σε θέση να κατευθύνει το πρόγραμμα περιήγησης ιστού στον ιστότοπό μας, το τμήμα domain μιας διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι σε θέση να κατευθύνει το email σας στον σωστό διακομιστή αλληλογραφίας.

Δομή ενός λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Όταν εξετάζετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είναι εύκολο να δείτε τον τομέα (domain). Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι το email σας είναι johnsmith@example.com. Τα πάντα στα δεξιά του συμβόλου @ είναι ο τομέας, οπότε ο τομέας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην περίπτωση αυτή θα είναι το example.com. Τα πάντα προς τα αριστερά είναι ο λογαριασμός σας ή το όνομα χρήστη σας. Όταν ρυθμίζετε το email με προσαρμοσμένο τομέα, μπορείτε να επιλέξετε οτιδήποτε επιθυμείτε ως λογαριασμό ή όνομα χρήστη (π.χ. info, support, tech). Το τμήμα τομέα, ωστόσο, πρέπει να αντιστοιχεί σε ένα όνομα domain που έχετε κατοχυρώσει και είστε κάτοχος των δικαιωμάτων του.

Τι είναι η υπηρεσία φιλοξενίας email;

Μια υπηρεσία φιλοξενίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ένας τύπος υπηρεσίας φιλοξενίας ιστοσελίδας που λειτουργεί ειδικά και πωλεί πρόσβαση σε διακομιστές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι περισσότερες υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων παρέχουν επίσης φιλοξενία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις. Υπάρχουν επίσης υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φιλοξενούν μόνο email και δεν προσφέρουν υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Η webgift dev παρέχει την υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδας! Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε όχι μόνο να φιλοξενήσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και να φιλοξενήσετε ολόκληρη την ιστοσελίδα με το σύστημα αρχείων, τις βάσεις δεδομένων κλπ. Επικοινωνήστε μαζί μας και μάθετε πώς να αποκτήσετε το δικό σας email προσαρμοσμένου τομέα (domain).

Ποιος χρειάζεται την δική του διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;

Οι δωρεάν υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι διαθέσιμες από παρόχους όπως το Gmail και το Yahoo και ίσως έχετε επίσης τη δυνατότητα να αποκτήσετε δωρεάν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον πάροχο υπηρεσιών Ίντερνετ (ISP) π.χ cosmote, την εργασία σας, το σχολείο ή άλλους οργανισμούς με τους οποίους έχετε κάποια ιδιότητα. Σε όλες αυτές τις πηγές των δωρεάν λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να αποκτήσουν την δική τους διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Παραδείγματα όπου το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο προσαρμοσμένου τομέα μπορεί να είναι χρήσιμο

  • Ιδιοκτήτες επιχείρησης: Ακόμη και αν λειτουργείτε ως ατομική επιχείρηση και δεν έχετε εργαζόμενους, έχοντας ένα email που σχετίζεται με τον ίδιο τομέα όπως τον ιστότοπό σας, δείχνει πιο επαγγελματικό. Έχετε επίσης τη δυνατότητα δημιουργίας επιπλέον διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για διαφορετικούς σκοπούς, όπως π.χ. η εξυπηρέτηση πελατών, λογιστήριο.
  • Ελεύθεροι επαγγελματίες και ανεξάρτητοι εργολάβοι: Αυτή είναι μια άλλη περίπτωση όπου η κατοχή του δικού σας προσαρμοσμένου τομέα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας βοηθά να συστηθείτε με έναν επίσημο τρόπο. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι σημαντικές και η κατοχή μιας επαγγελματικής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αντί μιας ελεύθερης συμβάλουν στην θετική κριτική.
  • Οργανισμοί: Το προσαρμοσμένο email δεν είναι μόνο για τον κόσμο των επιχειρήσεων. Αν έχετε ιδρύσει μια κοινοτική οργάνωση ή αν είστε μέλος αυτής μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τον εαυτό σας και για άλλα μέλη, για επαφές με άλλες κοινότητες, με τον τύπο ή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό.
  • Θέματα ασφαλείας: Η καταχώρηση του δικού σας τομέα (domain) και, στη συνέχεια, η χρήση ενός εξαιρετικά ασφαλούς κεντρικού υπολογιστή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να προστατεύσει την ανωνυμία, την ασφάλεια και το απόρρητο. Αν ανησυχείτε για το απόρρητο, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε έναν καταχωρητή που υποστηρίζει την ιδιωτική εγγραφή.

Ενώ αυτοί είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους για να δημιουργήσετε έναν προσαρμοσμένο τομέα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να το ορίσετε για οποιονδήποτε λόγο ή για κανέναν απολύτως! Εάν κατοχυρώσετε ένα domain και θέλετε να τον χρησιμοποιήσετε για ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, δεν υπάρχει τίποτα που να σας σταματήσει!

Λογότυπο Gmail

Είστε κάτοχος ενός Gmail λογαριασμού π.χ. johnsmith@gmail.com και θα θέλατε να τον συνδέσετε με το νέο email domain σας johnsmith@example.com; Αναλαμβάνουμε να συνδέσουμε τον Gmail λογαριασμό σας με το προσαρμοσμένο email του τομέα σας. Θα μπορείτε να λαμβάνετε όχι μόνο όλα τα μηνύματα στη διεπαφή του Gmail αλλά και να τα στέλνετε ως johnsmith@example.com εκτός johnsmith@gmail.com από εκείνη την περιοχή!

Πηγή: Lifeware.com. Το άρθρο είναι τροποποιημένο και μεταφρασμένο στα Ελληνικά από την webgift dev.

https://webgift.gr/templates/core_webgift/
0